Valokuitu

Valokuitu on erittäin ohut, lasista valmistettu johdin, jota pitkin signaali siirtyy valon muodossa. Valokuitu on ominaisuuksiltaan ja tiedonsiirtokyvyltään ylivoimainen kuparikaapeleihin verrattuna. Sen tärkeimpiä etuja ovat luotettavuus, rajaton kapasiteetti ja valmius myös tulevaisuuden sähköisten palvelujen käyttöön.

Valokuitu on sijoitus tulevaisuuteen: se on nopein ja varmin tiedonsiirtomuoto. Ennakkotilauksena Iin Energian Iisiverkko on saatavissa erittäin kohtuulliseen hintaan. Liittymän ennakkohinta on vain murto-osa todellisista rakentamisen kustannuksista, minkä vuoksi liittymän tilaaminen kannattaa nyt.

Mokkulat ovat epävarmoja, ja kaista on aina jaettu muiden käyttäjien kesken, mikä tekee niistä todellisuudessa hitaita. Olipa kyseessä 3G- tai 4G-kaista, se on aina jaettu; kantavuus on rajallinen ja askeleen jäljessä.

Valokuitu on ainoa tietoliikenneyhteys, joka mahdollistaa nopeasti ja luotettavasti niin internetin, tv-palvelut, liikkuvan kuvan kuin ip-puhepalvelutkin. Kuituliittymä nostaa kiinteistösi arvoa kotona ja vapaa-ajanasunnolla. Vapaa-ajanasunnolla onnistuu etätyö, valvonta ja erilaisten etäjärjestelmien, kuten lämmityksen ohjauksen, hyödyntäminen.

Valikoimissamme aikaisemmin ollutta mökkiliittymää ei enään myydä uusille asiakkaille. Mökille tulee tilata Kodin Iisiverkko.

Taloyhtiön yhtiökokous päättää hankkia Taloyhtiön Iisiverkon. Taloyhtiön edustaja tekee tilauksen liittymästä. Liittymän hinta määräytyy kulloinkin voimassa olevan hinnaston mukaisesti. Liittymä viedään taloyhtiön tekniseen tilaan.

Taloyhtiöön hankitaan vain yksi liittymä. Taloyhtiöt vastaavat itse mahdollisista sisäverkkokaapeloinneista.

Asukkaat tilaavat itse haluamansa laajakaistapalvelun. Kuukausimaksut laskutetaan suoraan asukkailta.

Valitettavasti et. Tarjolla on vain liittymiä, jotka sisältävät laajakaistan 100/100 Mbit/s.

Kuituliittymä mahdollistaa monen palvelun yhtäaikaisen käytön. Liittymän avulla voit esimerkiksi katsella televisiota, käyttää internetiä, katsella videoita, käydä videoneuvotteluita sekä käyttää turvallisuus- ja hyvinvointipalveluita. Mahdollisuudet ovat rajattomat. Valokuituliittymän avulla voit myös tehdä etätöitä, vaikkapa kesämökin kuistilta käsin.

Kuituliittymä on myös sijoitus pitkälle tulevaisuuteen. Se nostaa kiinteistön arvoa aivan kuten sähköliittymä.

Kuitu kaivetaan tai aurataan n. 60–70 cm:n syvyyteen. Kuitukaapeli on rakenteellisesti suojattu routavaurioilta. Jos kaapeli vahingoittuu asiakkaasta riippumattomista syistä, Iin Energia vastaa korjauksista.

Valokuitu ei ole ukkosherkkä. Sähkökatkot vaikuttavat valokuituun kytkettävien laitteiden sähkönsyöttöön ja sitä kautta myös yhteyden toimintaan.

Suosittelemme suojaamaan sähköiset laitteet sähköverkon ja laitteen väliin sijoitettavan ylijännitesuojan avulla.

Kotitalouksiin tulevat palvelut, kuten tv-kuvansiirto, tullaan jatkossakin toteuttamaan eri tekniikoita hyödyntäen. Valokuitu tuo kuitenkin televisioon lisää vaihtoehtoja sekä käyttövarmuutta.