Sisäverkko

Iisiverkon liittymä tuodaan haluttuun paikkaan kiinteistössä (tekninen tila tms.). Tilattu yhteysnopeus on liittymään kytkettyjen laitteiden käytössä. Voit hankkia liittymään sopivan wlan-lähettimen. Esimerkiksi läppäreiden käyttö onnistuu sitä kautta.

Jos haluat langallisen yhteyden tietokoneelle, kotipäätelaitteelta tulee toteuttaa ns. ethernet-kaapeli kyseiselle laitteelle.

Jos haluat käyttöön IPTV-palvelun, kotipäätelaite kannattaa sijoittaa tv:n läheisyyteen. IPTV-palvelussa tulee yksi päätelaite, joka korvaa digiboxin. Tämä tarkoittaa myös, että palveluun voidaan käytännössä kytkeä vain yksi tv-vastaanotin. Jos jollakin jakajalla kytkettäisiin useampi tv yhden boxin perään, kaikissa tv:ssä katsottaisiin samaa lähetystä.

Iin Energia toimittaa ja asentaa kiinteistön sisään tulevan valokuituyhteyden päätekoteloineen. Samoin se jatkaa kyseiseltä kotelolta sisäkaapelilla kotipäätelaitteen sijoituspaikkaan ja asentaa liittymän käyttökuntoon. Päätelaitteen voit hankkia joko Iin Energialta tai mistä tahansa alan liikkeestä.

Iin Energia ei toteuta sisäverkkotöitä eli lähinnä edellä mainittua ethernet-kaapelointia. Nykyään uusimpiin kiinteistöihin asennetaan ethernet-kaapelointi jo rakentamisen yhteydessä. Ellei kaapelointia ole – tilanne vallitsee valtaosissa kiinteistöjä – kiinteistön omistajan on toteutettava tarvittava kaapelointi erikseen. Kaapeli ei ole erityisen kallista. Sitä saa alan liikkeistä varsin kattavasti.

Ei pidä. Yhteydet voidaan toteuttaa sisäverkkona kiinteistöstä toiseen. Suosittelemme ammattilaisen käyttämistä sisäverkon toteutuksessa.