Iisiverkon kaivuujäljet

Hyvät asiakkaamme, olemme saaneet runsaasti palautetta Iisiverkon syksyn ja talven kaivuiden viimeistelytöistä. Osa palautteesta on osoitettu aivan oikein suoraan meille työn tilaajana, mutta osa palautteesta on annettu sosiaalisessa mediassa. Otamme kaikki meille suoraan annetut palautteet vakavasti ja tarkastelemme toimintaamme saadun palautteen perusteella. Emme kuitenkaan voi reagoida kaikkeen palautteeseen, joka on annettu vain ja ainoastaan sosiaalisessa mediassa. Pyydämmekin sinua olemaan meihin henkilökohtaisesti yhteydessä, mikäli koet tarvetta antaa palautetta toiminnastamme.

 

Yleisellä tasolla on kuitenkin hyvä huomioida, että kaapelin kaivaminen maahan jättää aina jäljet riippumatta tekniikasta, millä kaapelin asennus on toteutettu. Kiviseen ja juurakkoiseen maahan suoritettu kaapelin asentaminen jättää aina suuremman jäljen kuin kivettömään maahan tehty asennus. Käytettävään tekniikkaan vaikuttaa myös maaperässä oleva muu tekniikka, kuten muut kaapelit, salaojitukset, putkitukset jne. Reklamaatiota tehdessä on myös hyvä huomioida se, että työt ovat vielä joiltakin osin kesken. Tällaisia ovat esimerkiksi sellaiset työt joita tehdään kerralla kootusti, kuten esimerkiksi kunnan alueilla tapahtuvat nurmetukset ja asfaltoinnit.

 

Piha-alueet

Piha-alueet on pyritty jättämään kaivuiden jälkeen sellaiseen tilaan, kun ne konetyönä on ollut mahdollista jättää. Urakoitsijalla on ohjeistuksena käyttää vähemmän jälkiä jättävää auraamista aina kun se vain suinkin on mahdollista. Maassa ennestään oleva tekniikka käytännössä kuitenkin estää auraamisen hyvinkin monessa tapauksessa. Kaivannon tekemisen yhteydessä esiin nousevat kivet pyritään hautaamaan tehtyyn kaivantoon silloin kun se on kaapelia vaurioittamatta mahdollista.

On hyvä myös huomioida se, että jos olet tilannut Iisiverkko -liittymän olet sopimuksessa sitoutunut siihen, että maisemointi ja istutustyöt kuuluvat sinulle. Olemme kuitenkin päättäneet tulla asiakkaitamme sen verran vastaa, että olemme varanneet pienen määrä näihin maisemointitöihin tarvittavia materiaaleja (multaa, nurmen siemeniä, mursketta ja kivituhkaa) varastoomme. Mikäli koet, että kaivuujälkien peittäminen piha-alueellasi vaatii jotakin näistä, ota meihin yhteyttä ja sovi materiaalien noutamisesta. Huom! varaa oma astia/peräkärry, sekä tarvittavat lastausvälineet.

 

Samuli Mäenpää

Tapio Postila