Netplaza Iisiverkon operaattorikumppaniksi

Iisiverkon internetpalveluntarjoajaksi on valittu Netplaza Oy. Oululainen internetoperaattori Netplaza toimittaa Iisiverkkoon tietoliikenneyhteydet sekä IPTV-palvelun. IPTV-palvelut koskevat myös kaikkia niitä tilauksia, jotka on tehty ennen operaattorisopimusta.

– On hienoa päästä kumppaniksi paikalliselle toimijalle, joka katsoo vahvasti tulevaan ja on sitoutunut alueen kehittämiseen. Odotamme innolla yhteistyötä Iin Energian kanssa, Netplaza Oy:n toimitusjohtaja Tommi Linna kommentoi.

Alueellisten valokuituverkkojen rakentaminen on nykyaikainen ja luonnollinen lisä yhteiskunnan perusrakenneverkostoja eli infrastruktuuria tuottaville tahoille kuten Iin Energialle.

– Tavoitteenamme on rakentaa alueellinen valokuituverkko koko Iin alueelle. Huippunopeat
internetyhteydet sekä erilaiset hyöty- ja viihdepalvelut ovat merkityksellisiä tekijöitä koko alueen kehitykselle, Iin Energian toimitusjohtaja Kari Kuusela toteaa.

Perusliiketoimintaansa toteuttaessaan sähköyhtiöt tekevät runsaasti maankaivutöitä, joiden yhteydessä valokuidun rakentaminen on erinomainen investointi tulevaisuuteen.

Iisiverkon rakentaminen alkaa kesällä 2017.