Iin kunnassa mobiiliyhteyksien nopeus Suomen hitaimpia

Nopea 4G-verkko on lähes kaikkien suomalaisten ulottuvilla. Asiakasmäärien kasvaessa yhteydet voivat kuitenkin hidastua.

Yle kokosi Aalto-yliopiston Nettitutkan aineistosta kuntakohtaiset tiedot mobiiliyhteyksien nopeuksista 1.1.–31.5.2016.

Mittauksen tulokset puhuvat karua ja lahjomatonta kieltä Iin alueen internetyhteyksien nopeudesta. Ii sijoittui vertailussa sijalle 221 eli toiseksi viimeiseksi. Mittaustulosta voidaan pitää hyvinkin luotettavana Iin osalta: mittaustuloksia Iin kunnan alueelta on saatu vertailuun 6 422 kpl.

Uutisen taustaa vasten Iisiverkko tulee iiläisille tarpeeseen. Iisiverkko nostaa Iin myös internetyhteyksien nopeudessa edistyksellisten kuntien joukkoon. Mobiiliyhteydet ovat tulevaisuudessakin merkittävässä asemassa silloin, kun käytössä on vain mobiililaitteita. Iisiverkon kaltaista kiinteää valokuituyhteyttä mobiiliyhteydet eivät tule kuitenkaan tämänhetkisen tiedon mukaan koskaan korvaamaan.

Aaltoyliopiston kehittämällä ilmaisella Nettitutka-sovelluksella voit nyt kätevästi tarkistaa oman alueesi mobiiliyhteyksien nopeuden.